جزئیات مقالات      مقالات » بوی مواد غذایی

بوی مواد غذایی


بوی مواد غذایی : مکانیزم احساس بو پیچیده تر از مزه است ولی حساسیت حس بویایی هزاران مرتبه قویتر از حس چشایی می باشد.



تا کنون هیچگونه تئوری ثابت و مشخصی در مورد این مکانیزم ارائه نگردیده است.


مواد بودار توسط جریان هوا به داخل بینی راه مییابند و بایستی در این شکل به صورت ترکیبات فرار باشند.


طبق بررسیهای انجام شده اکثر مواد بودار در بسیاری از حلالها محلول هستند ولی به نظر می رسد این خصوصیت نسبت به شکل ملکول اهمیت کمتری داشته باشد.


 



زیرا در مورد اخیر مسئله حلالیت همراه با قابلیت انجام واکنشهای شیمیایی هر دو مطرح می باشند.



زمانی که ماده غذایی از راه دهان وارد می شود، بوی آن در قسمت عقب بر اعصاب بویایی که در بالای حفره بینی قرار دارند اثر می گذارد و از این طریق احساس می گردد.


آستانه تشخیص بو را می توان از راه تحریک سیستم عصبی سمپاتیک به میزان صد مرتبه یا بیشتر افزایش داد.


قدرت حس بویایی در شرایطی نظیر سرما، عادت ماهیانه و یا زمانی که فرد تحت درمان با داروهایی نظیر پنیسیلین باشد تأثیر می پذیرد.


باید توجه داشت که بوی یک ماده غذایی معمولاً ناشی از توأم شدن چند بوست که هر کدام به تنهایی قادر نیستند آن بوی خاصی را تولید نمایند.




 
   
خانه اصلی::درباره ما::محصولات::ارتباط با ما