جزئیات مقالات      مقالات » لیکازین - گزیلیتول -مانیتول

لیکازین - گزیلیتول -مانیتول


 گزیلیتول (Xylitol)


یک ماده شیرین کننده است گزیلیتول را در تجارت از چوب درخت غان تولید میکنند از احیاء گزیلوز به دست می آید.


شیرینی آن برابر ساکاروز می باشد و هنگام حل شدن اثر خنک کنندگی دارد.


ویسکوزیته آن کمتر از قند است. در آدامس و شکلات مصرف میشود.


میزان انرژی گزیلیتول به اندازه ساکاروز است و بنابراین برای کسانی که رژیم لاغری دارند مفید نمی باشد.


توسط باکتری های موجود در دهان تخمیر و به اسید تبدیل نمی شود.


در نتیجه برعکس ساکاروز مخرب دندانها نیست همچنین از ان بجای ساکاروز در غذاهای دیابتی می توان استفاده نمود زیرا برای متابولیسم نیاز به انسولین ندارد.


 


مانیتول


یک الکل پلی هیدریک است. از احیاء مانوز به دست می آید.


باعث شیرین کردن و مرطوب نگه داشتن می گردد.


خاصیت جاذبه الرطوبه کمی داشته و به مقدار کم در روغن حل می شود.


حداکثر حلالیت آن در آب ۲۲ درصد بوده و شیرینی آن در مقایسه با قند حدود ۷۲ درصد است. توأم با نشاسته به آدامس اضافه می گردد.


مزه شیرین و سرد کننده ای دارد. به آب نبات های بدون قند، آدامس و قرص های نعناع اضافه می نمایند.


 


 (Lycasin)  لیکازین


از هیدروژناسیون شربت گلوکز به دست می آید.


شیرینی آن یک چهارم تا نصف شیرینی ساکاروز است.


شربت آن حاوی ۷۵ درصد ماده خشک بوده و تقریباً ۷ درصد در آن سوربیتول وجود دارد. با توجه به خصوصیات مثبت آن، در فراورده های قندی و آدامس ها (chewing gum)  بسیار استفاده میگردد.


لیکازین حتی در دماهای پایین کریستالیزه نمی شود.


جاذب الرطوبه می باشد و به عنوان Imectant  مفید میباشد.


 لیکازین در آدامس های بدون قند جایگزین مناسبی برای شربت گلوکز می باشد.


لیکازین در آب نبات های سخت با درصد رطوبت کمتر از یک درصد بدون هیچ گونه اینورسیون و قهوه ای شدن قابل استفاده می باشد.


استفاده از آن همراه با سوربیتول یا مخلوط سوربیتول و مانیتول مفید میباشد.


 



 
   
خانه اصلی::درباره ما::محصولات::ارتباط با ما