مواد شیمیایی طعم دهنده (Flavoring Agent)
مواد شیمیایی معطر و طعم دهندهیااسانس ها کاملاً پیچیده و تعداد آنها زیاد می باشد.
این مواد شیمیایی ممکن است اسانس طبیعی، مصنوعی یا ترکیبی از آنها بوده و حالت مایع یا خشک داشته باشند.
از طعم دهنده های مجاز سنتزی و طبیعی می توان در فرمول آب نبات و شکلات و نوشیدینی ها و سایر مواد غذایی با توجه به ذائقه مصرف کننده استفاده نمود.
در مواردی که از چند نوع طعم دهنده استفاده می شود، لازم است ابتدا به خوبی مخلوط شوند و مخلوط هم با فرمول اصلی به خوبی مخلوط شود تا طعم یکنواخت گردد.
از اسانس های پرتقال، نارگیل، موز، وانیل، هل و غیره برای بهبود عطر و طعم آب نبات و شکلات استفاده می شود.
نکته مهم در این مورد پایداری اسانس در برابر دمای پخت است.